مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410

پرستار کودک و قصه گفتن برای کودک

پرستار کودک و قصه گفتن برای کودک

در این مقاله به بررسی موضوع پرستار کودک و قصه گفتن برای کودک می پردازیم.
همواره قصه گفتن یکی از روش های سرگرم کردن کودکان بوده است  در عصر حاضر با توجه به کمتر شدن زمانی که والدین می توانند در اختیار کودک بگذارند و علاقه و توجه بیشتر کودکان به صفحات نمایشی مانند گوشی و تبلت و تلویزیون زمانی برای پرداختن به این موضوع نمانده است ، اما فراموش نکنید که قصه شنیدن بر کودک و آینده کودک تأثیر زیادی دارد.
یک داستان و قصه آموزنده می تواند تأثیری به اندازه چند فیلم یا انیمیشن بر کودک بگذارد .کودکان ممکن است دچار اختلالات رفتاری باشند ، یکی از اختلالات رفتاری کودکان شرارت و شیطنت است که مشکل برخی کودکان در این موضوع بیش ازسایر همسالان خود است. اینگونه افراد در آینده نیز ممکن است حق دیگران را زیر پا بگذارند و یا قوانین عمده اجتماعی را خدشه دار کنند. اینگونه کودکان ممکن است از نظر هیجانی نیز با مشکل رو به رو شوند و در معرض افسرده شدن قرار بگیرند.
در وضعیتی که کودک دچار تضاد بین شرایط هیجانی مدرسه و شرایط  فرهنگی، سنتی، و قومی موجود شود دچار اختلال هیجانی رفتاری خواهد شد این اختلال در عملکرد تحصیلی کودک، مراقبت از خود، روابط اجتماعی، سازگاری فردی، رفتار در کلاس و سازگاری کودک تأثیر منفی می گذارد. اینگونه کودکان با دیگران بدرفتاری می کنند و مورد طرد معلمان و هم کلاسی ها قرار می گیرند به همین دلیل آموزش آنان با مشکل مواجه می شود.این کودکان متأسفانه به سرعت شناسایی نمی شوند مگر اینکه با اختلالات رفتاری و مشکلات تحصیلی شدید روبرو شوند.

 

پرستار کودک و قصه گفتن برای کودک
پرستار کودک و قصه گفتن برای کودک

 

 

برخی از از اطرافیان کودکان نمی توانند رفتارهای کودکان را تحمل کنند و به تنبیه آنان متوسل می شوند. این کودکان در مقایسه با همسالان خود در جنبه های مهم زندگی اجتماعی با مشکلات جدی مواجه اند. ناتوانی های این کودکان از رفتارهای آن ها ناشی می شود. از روش هایی که در سالهای اخیر مورد استفاده قرار می گیرد قصه درمانی می باشد که یک فن درمانی است که فقط به درمان مشکلات روان شناختی کودکان منجر نمی شود.
روش قصه گویی و تغییرات رفتاری کودک
همه کودکان به شنیدن قصه علاقه دارند و دوست دارند ابر قهرمان داستان ها باشند و رفتار آنان را تقلید کنند. در این مورد است که وظیفه والدین کودک و یا پرستار کودک قوت می گیرد و بهتر است که با گفتن قصه هایی که در آنها مفاهیم اخلاقی و انسانی گنجانده شده است ویژگی مثبت انسانی مثل شجاعت، صداقت و دانایی را در وجود کودک در سنین پایین بگنجانند.
تأثیر روش قصه گویی بر تقویت قدرت تخیل کودک
زمانهایی که پرستار کودک و یا والدین کودک در هنگام خواب برای کودک قصه گویی می کنند باعث تقویت قدرت تخیل کودک می شوند لازم است که کودک قدرت تخیل خوبی داشته باشد چون فکر و ذهن کودک را به فعالیت وادار می کند و آموزش کودک سریع تر انجام می شود.
تقیت قدرت تخیل در آینده کودک را  قادر  می سازد راه حل های سودمند و موثری رابدست آورند. آموزش مهارت تخیل به کودک باعث می شود توانایی مجسم کردن شخصیت ها، مکان ها و موقعیت ها و رویدادهای غیرواقعی و خیالی را پیدا کند که همین موضوع سبب می شود زندگی شادتری داشته باشد.
پرستار کودک و قصه گفتن برای کودک
پرستار کودک و قصه گفتن برای کودک
تأثیر قصه گویی بر مهارت های کلامی کودک
کودکانی که در غالب قصه کلمات و عبارات جدید فرا می گیرند با پیچیدگی های زبان نیز آشنا می شوند. از پرستار کودک بخواهید قصه گویی را یکی از روتین های روزانه کودک قرار بدهد زیرا بعد از آن کودک طبق یک الگوی منظم نحوۀ تلفظ کلمات و عبارات را بهتر فرا می گیرد.
تأثیر قصه گویی بر علاقه مندی کودک به کتاب
در حقیقت افرادی که در بزرگسالی عشق و علاقه بسیار زیادی به کتاب دارند، صاحب والدینی می باشند که در دوران کودکی برای آنها قبل از خواب، کتاب می خواندند.
بهتر است برای این موضوع برنامه ریزی شود که مادر و یا پرستار کودک هنگام خواب در شب، برای کودک داستان بخوانند ، کودکانی که فقط به تماشای فیلم و کارتون می پردازند، تنها به دلیل آن است که فوائد کتاب خواندن را نمی دانند یا توانایی کتاب خواندن ندارند.  اگر کودک شما قادر به مطالعه است کودک را به کتاب خواندن ترغیب کنید در اینصورت آنها در زندگی، بسیار موفق تر خواهند بود.
تأثیر قصه گویی بر مهارت شنیداری کودک
کودکان به دلیل شرایط سنی شان هواس پرتی و بازیگوشی دارند که موجبات نارضایتی والدین را فراهم می کند به همین دلیل کودکان نمی توانند برای مدت طولانی روی یک موضوع تمرکز کنند و اغلب کودکان دوست دارند حرف بزنند تا اینکه بشنوند، حالا اگر کودکانی که توانایی خواندن دارند قصه خوانی بکنند ، علاوه بر تقویت توانایی شنیداری شان و فهم عمیق تر از اطرافشان دقت آنها افزایش می یابد.
تأثیر قصه گویی بر هوش کودک
خواندن کتاب، ما را از هوش و ذکاوت بیشتری برخوردار می کند. هنگامی که کودک، داستان هایی را که ما می خوانیم، می شنوند، آنها به عنوان مثال، قواعد و دستور زیان و واژگان را فرا می گیرند. و به دلیل آن که فرزندان، معلومات بسیار زیادی از داستان خواندن های شما کسب کرده اند، در مدرسه، فردی موفق خواهندبود. علاوه بر آن، هر داستان، جنبه اخلاقی خود را دارد و آنچه را که خوب یا بد است، بیان می کند.

 

 

برچسب ها :
اشتراک گذاری :