مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410

نکات تربیتی کودک – پرستار کودک در منزل – بخش ۱

نکات تربیتی کودک – پرستار کودک در منزل – بخش ۱

در این مقاله به بررسی نکات تربیتی کودک – پرستار کودک در منزل – بخش ۱ می پردازیم.

 

تربیت کودک از چه سنی باید شروع شود؟
معمولا تا یک سالگی تربیت کودک ضرورت نداردبه این دلیل که کودک  تا این سنین تنها نیاز به رفع نیازهای اولیه از طرف والدین مخصوصا مادر دارد و تا این سن کودک متوجه امر و نهی و آموزش نکات تربیتی نمی‌شود و نیازمند حمایت مادر است و تربیت در مورد کودک تاثیر ندارد.تا این سن والدین تنها متعهدوملزم به برطرف ساختن نیازهای اولیه کودک هم ازلحاظ روانی وهم به لحاظ جسمی هستند.به مرور کودک توانایی فهم سخنان والدین را پیدا کرده ومتوجه امر ونهی‌های آنها می‌شود.
آموزش تربیت  کودک از یک سالگی به بعد شروع می‌شود و به معنای این نیست که والدین از همین زمان می‌توانند قوانین سختی برای کودک بگذارند واعمال کنند.در واقع تنها می‌توان در مواقعی که کودک دست به کار خطرناکی می‌زند تنها با گفتن نه او را از انجام کار بازداشت زیرا در این زمان متوجه حرف می‌شود وبه مرور وقتی به سن دوسالگی برسد میتواند به تمیز رفتار بد وخوب شده ومی‌توان به شکل جدی تری تربیت کودک راشروع کرد. از دوسالگی والدین باید در تربیت کودک جدی باشند واصول تربیتی خاصی را برای کودک مشخص کنند و این اصول را حتما رعایت کنند.
راههای تربیتی صحیح در کودک
بالا بردن آگاهی در زمینه تربیت کودک در درجه اول بسیار راهگشا است اینکه والدین بدانند بسیاری از ویژگی‌های رفتاری در کودک اقتضای سن او وطبیعی است ونیازی نیست روش تربیتی خاصی انجام شود ،برای مثال: در یک سنی کودک لجبازی می‌کند و یا در سنین دیگری کودک می‌خواهد مستقل شود و دائما نه می‌گوید.بنابراین طبیعی است که رفتارهایی از آن‌ها سر بزند و والدین نباید برخورد خشن داشته باشند.
بعد از آگاهی والدین باید شیوه فرزندپروری درستی انتخاب کنند که بر قاطعیت استوار است یعنی والدین نه سخت گیری کنند و نه آسان بگیرند بلکه قاطع  باشند. انتخاب قوانینی که نه سخت باشند ونه آسان اصول قاطعیت است واگر کودک از این قوانین سرپیچی کرد تنبیه خاصی که مطمئنا بدنی نیست مشخص می‌شود واز قبل به کودک گفته می‌شود واگر قانون را زیرپا گذاشت باید اجرا شود.
از طرفی برای کودک باید آزادی قائل شد وزیاد اورا محدود نکرد واین روش تربیتی روشی است. ما بین سخت گیری وسهل گیری اما به شکل قاطع که باید به اندازه کافی نه زیاد ونه کم اعمال شود.ضمن اینکه در کنار تمام اصول تربیتی کودک که تعیین می‌شوند باید روابط عاطفی بسیاری حاکم باشد و محیط خانه را مانند یک سربازخانه در نیاوریم وحتی بهتر است که در تعیین قوانین با کودک هم فکری کنیم تا حس اعتماد را افزایش دهیم اگرچه این کار آسانی نیست و نیاز به تمرین وآگاهی دارد.
استخدام مراقب کودک در منزل - پرستار خصوصی کودک در منزل
                                                                   نکات تربیتی در کودک – پرستار کودک در منزل
نکاتی درباره تربیت کودکان
  1. اثر شیر در کودک بسیار مهم است، پس توصیه میکنیم زمانیکه خواستید علاوه بر مادرکودک، زن دیگری کودک را شیر بدهد، زنی نیکوکار و دیندار انتخاب کنید.
۲٫بهتر است وقتهای  شیردادن به کودک را معین کنید تا بهداشت و سلامت کودک به خطر نیفتد.
۳٫کودک را همیشه تمیز نگهدارید، در فصل گرما روزانه او را به حمام ببرید تا سالم تر باشد.
۴٫بعضی از زنان برای اینکه کودک را ساکت کنند یا بخوابانند، معمولاً کودک را از موجودی وحشتناک مانند گرگ، گربه، جن، پلیس و غیره می ترسانند؛ این روش کاملاً غلط است و ضمن اینکه دروغ محسوب می شود وبا این کار دروغ گفتن هم یاد میگیرد، اثرات منفی بر روح و روان کودک باقی می گذارد و چنین کودکی بزدل، ترسو، و ضعیف القلب بار می آید.
۵٫اگر کودکتان دختر است، تا زمانی که به سن ستر(پوشش) و حجاب نرسیده است، به او زیور آلات نپوشانید؛ به این دلیل که استفاده از زیورآلات در این سن از یک طرف جان کودک را به خطر می اندازد و از طرف دیگر او را از دوران کودکی دلبسته به زینت و آرایش می گرداند، و حب(دوستی ومحبت) دنیا را در دلش جای می دهد.
۶٫برای اینکه فرزندتان را از کودکی به سخاوت و بخشندگی عادت دهید، به او چیزی بدهید تا بین برادران و خواهرانش پخش کند. باید دانست اشیایی که در ملکیت کودک هستند، با هبه کردن(بخشیدن) توسط کودک به هیچ کس تعلق نمی گیرند.
ادامه دارد ….

 

 

برچسب ها :
اشتراک گذاری :