مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410

قوانین پول تو جیبی کودک – پرستار کودک

قوانین پول تو جیبی کودک – پرستار کودک

در این مقاله به بررسی  قوانین پول تو جیبی کودک – پرستار کودک می پردازیم.
در مورد پول تو جیبی کودکان نکاتی اهمیت دارد :
– زمان شروع پرداخت پول تو جیبی
– مقدار پول توجیبی که کودک در سنین مختلف احتیاج دارد
چه زمانی برای دادن پول تو جیبی مناسب است ؟
بهترین زمان پول تو جیبی گرفتن کودک زمان هایی است که در موقعیت های اجتماعی قرار می گیرد مانند مدرسه رفتن و احتیاج پیدا می کند که قدرت برنامه ریزی داشته باشد. زمانی که کودک به سن مدرسه می رسد وارد شرایط تربیتی جدیدی می شود و همانطور که می دانید مدرسه اولین اجتماع بزرگی است که کودک به آن وارد می شود.
در این اجتماع کودک نیازهای خاصی نیز دارد. مسئله مالی یکی از نیاز های کودک در این اجتماع می باشد. در این زمان است که کودک احتیاج پیدا می کند پول تو جیبی بگیرد . زمان مدرسه بهترین زمان است که کودک با نحوه دریافت پول توجیبی آشنا می شود و بهترین موقعیت است که می تواند برای این مقدار پول برنامه ریزی بکند و پس انداز داشته باشد.
یکی از بهترین زمان هایی که می توان مسائل اقتصادی را به کودک آموخت در این سنین است.
مسائل مهم در رابطه با پول توجیبی به کودک

 

در پول توجیبی دادن افراط و تفریط  نکنید
اعتدال در مورد زمان و مقدار پول توجیبی دادن به کودک اهمیت زیادی دارد.پدران و مادرانی که زودتر از زمان مناسب یا بیش از مقدار اعتدال به کودک پول تو جیبی می دهند قدرت مدیریت مالی را از کودک می گیرند. نکته ای که در این مورد باید به آن توجه داشت تعیین میزان مشخصی از پول تو جیبی برای کودک است.
رعایت این نکته تأثیر خوبی بر روی رشد شخصیتی کودک می گذارد و سبب ایجاد حس استقلال در کودک خواهد شد. در نظر گرفتن مقدار زیادی پول تو جیبی برای کودک باعث ایجاد حس خودخواهی و زیاده خواهی در وجود کودک می شود و کودک قادر نمی شود از لحاظ مالی خودش را مدیریت کند.

 

مراقبت از کودک در منزل – در پول توجیبی دادن افراط نکنید

 

تعیین میزان مشخصی پول توجیبی
کودک باید برای بداند در زمان مشخصی و مقدار مشخصی پول توجیبی دریافت می کند. این موضوع بهتر است به شکل یک قانون برای کودک باشد و کودک خود را با این قاعده تطبیق دهد ، این کار به کودک شما می آموزد که باید برای هزینه های خود حدودی را تعیین کند. به نوعی این کار آغاز آموزش برنامه ریزی به کودکان است. در مورد مبلغ این پول دقت داشته باشید.
 برای برآورد این هزینه مسائلی مانند سن کودک ، شرایط کودک و خانواده کودک باید در نظر گرفته شود تا میزان پول توجیبی برای کودک کافی باشد.در صورتی که مقدار کمتری از نیاز کودک به او پول توجیبی بدهید کودک زودتر از چیزی که باید با مشکلات اقتصادی مواجه می شود و چون توانایی کافی در مدیریت این مسئله ندارد احساس عدم کفایت می کند.
در صورتی که پدر یا مادر مقدار بیشتری از نیاز کودک به او پول توجیبی بدهند چون کودک هنوز توانایی مدیریت مالی ندارد ممکن است این مقدار پول را صرف هزینه هایی بکند که فانتزی است و در واقع نیازی به آن ندارد.
کودک را با پول توجیبی تنبیه نکنید.
بعضی از والدین رفتار اشتباهی دارند که کودک را به پول توجیبی وابسته می کنند و در مرحله بعد هر کجا که کودک وظایفش در مدرسه و یا خانه را به درستی انجام ندهد با ندادن این مبلغ قصد تنبیه کودک را دارند. شرطی کردن کودک یکی از روش های غلط تربیتی کودک است.
و کودک همواره برای انجام اموری که بخشی از وظایف اوست انتظار جبران دارد و این موضوع آینده کودک را به خطر می اندازد .کودک باید بپذیرد که انجام وظایف او در خانه و مدرسه جزء مسئولیت های کودک است و در صورتی که آن ها را به درستی انجام ندهد حتماً از او در مورد این مسائل سوال می شود .
در صورتی که کودک وظایف خود را به درستی انجام ندهد و مسئولیت گریزی بازخواست خواهد شد. بهتر است در زمان هایی که کودک مسئولیت های خود را به درستی انجام می دهد به جای تشویق مالی برای تقدیر از کودک هدیه هایی مانند کتاب ، لوازم التحریر و چیزهایی که می دانید به آن ها احتیاج دارد تهیه کنید.

 

 

آموزش مدیریت مالی به کودکان – دلائل پول تو جیبی دادن
با کمک پول توجیبی کودک را قانع تربیت کنید.
همانطور که در قسمت قبل مقاله گفته شد بهترین زمان آموزش مدیریت های مالی به کودک همین مرحله است.برای انجام این کار کودک می تواند کلیه وسائلی را که احتیاج دارد در یک دفتر یادداشت کند و سپس مقدار پولی را که برای خرید آنها لازم است را یادداشت کند تا بتواند هزینه های خود را برنامه ریزی کند.
در این مرحله به کودک کمک کنید که برای تهیه این وسائل اولویت بندی کند و آنهایی را که بیشتر نیاز دارد را ابتدا تهیه کند و برای بقیه موارد برنامه ریزی ماهانه داشته باشد.به کودک بیشتر از هزینه هایش پول تو جیبی اختصاص ندهید تا برنامه ریزی ماهانه اش بهم نخورد.
کودک باید بیاموزد در صورتی که برایش مسائل غیر قابل پیش بینی صورت می گیرد مانند تهیه کادو برای جشن تولد کودک می تواند برای مشورت گرفتن این موضوع را در جمع مطرح کند .در این مرحله اگر احساس کردید صحبت های کودک متقاعد کننده است مبلغی را به کودک قرض دهید و از کودک بخواهید این مبلغ را به صورت ماهانه به شما برگرداند.
در پس این موضوع کودک هم حمایت خود را از کودک انجام داده اید و هم کودک را مسئولیت پذیر بار آورده اید  تا اینکه برنامه ریزی هایش هم برهم نخورد.کودک هم مشکلش برطرف شده است و هم اینکه بدون اینکه احساس نا امنی بکند به صورت کم کم بدهی خود را پرداخت کرده است ، کودک به این شکل قناعت کردن را هم می آموزد.
قوانین پول تو جیبی کودک – پرستار کودک
                                         قوانین پول تو جیبی کودک – پرستار کودک

 

 

پس انداز کردن را به کودک آموزش دهید
بخشی از آموزش های مدیریت مالی به کودک تشویق کودک به پس انداز کردن است ، کودک بهتر است یاد بگیرد بخشی از پول تو جیبی خود را پس انداز کند.حتی می شود با کودک صحبت کرد که مبلغی از پول تو جیبی اش را در حسابی در بانک ذخیره کند.
 در صورتی که کودک در شرایط سنی قرار دارد که می تواند از کارت بانکی استفاده کند ، پول توجیبی کودک را مستقیماً به حساب بانکی کودک واریز کنید تا پولی را که نیاز دارد از حساب بانکی خود برداشت کند و باقی آن را پس انداز کند.این کار علاوه بر این که او را برای ورود به اجتماع و ملزومات زندگی اجتماعی آماده می کند، به رشد حس اعتماد به نفس در وجود او نیز کمک خواهدکرد.
نکات مهم در پول توجیبی دادن
پدر و مادر می توانند ابتدا پول توجیبی را روزانه، سپس هفتگی، بعد هر پانزده روز و در انتها، ابتدای هر ماه به کودک پرداخت نمایند. والدین بهتر است قانونی بگذارند که سالی یکبار و در روز بعد از جشن تولد کودک، مبلغ این پول را افزایش دهند.
از کودک بخواهید رد مورد خریدهایش با شما مشورت کند و با خریدهای سبک سرانه و با عجله مخالفت کنید و تسلیم آن نشوید.از کودک بخواهید هر چیزی را که می خواهد بخرد، ابتدا بنویسد و چند روز جلوی چشمش قرار دهد و سپس برای خرید آن اقدام کند.
کلام آخر
مطالب گفته شده در این مقاله در صورتی که به درستی انجام شود در ذهن کودک به لحاظ روانی تأثیر مثبت می گذارد.کودک می آموزد که پول دریافتی اش را بدون برنامه ریزی خرج نکند.  یاد میگیرد که قانع باشد و می آموزد که  پولی را که بدست می آورد بدون زحمت توسط پدر و مادر بدست نیامده است و بهتر است خودش هم قدر پولی را که دریافت می کند بداند.
محبت والدین این نیست که در صورتی که توانایی مالی دارند پول خودشان را بدون برنامه ریزی در اختیار کودک بگذارند. کودک در صورتی که پول بدون برنامه ریزی و بی رویه دریافت کند نه قدر پول را می داند و نه والدینش را.
برچسب ها :
اشتراک گذاری :