مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410
آموزش حرف زدن با نوزاد | مرکز پارسیان مهرپرور

حرف زدن با نوزاد : تأثیر حرف زدن بر رشد نوزاد + 9 تکنیک طلایی آموزش حرف زدن با نوزاد

حرف زدن با نوزاد

حرف زدن با نوزاد به رشد مغزی وی کمک می‌کند. محققان متوجه شدند حتی قبل از آن‌که نوزادان شروع به صحبت کردن کنند، کلمات نقش بسیار مهمی در رشد مغزی آن‌ها بازی می‌کنند. در ابتدای حرف زدن با نوزاد به صورت او نگاه کنید، بدین شکل قبل از شروع ارتباط توجه اش را به‌خودتان به مدت طولانی تری خواهید داشت و نتیجه هم بهتر خواهد بود. در ادامه این مقاله از سایت مرکز پارسیان مهرپرور شما انواع گفتگو با نوزاد را فرا خواهید گرفت.

فواید حرف زدن با نوزاد

روانپزشکان آمریکایی بر اساس یک تحقیق بر روی ۵۰ نوزاد سه ماهه دریافتند که صحبت کردن والدین با نوزادان باعث رشد و تقویت منطقه‌شناختی مغز آن‌ها می‌‌شود. ماه‌ها پیش از اینکه نوزادان به حرف بیافتند و شروع به صحبت کردن کنند، ‌ واژه‌ها و کلمات نقش مهمی در رشد مغز آن‌ها ایفا می‌ کنند و حتی در سن سه ماهگی واژه‌‌ها بیش از اصوات مثل موسیقی روی ذهن نوزادان تاثیر می‌ گذارند.

9 تکنیک آموزش حرف زدن به نوزاد

در اینجا راهکارهایی برای کمک به زود حرف زدن نوزاد را لیست کرده ایم . این نوسته را مطالعه و سعی کنید به شکل سرگرم کننده و لذت بخش آنها را برای کودکتان اجرا کنید.

1 – صداهایی که نوزاد از خود در می آورد را تقلید کنید

توجه نوزاد به ‌لب های گوینده است؛ و تلاش می کند حرکت لب ها و زبان والدین و یا پرستار نوزاد را تقلید کند. بهتر است والدین با‌ایجاد صداهای خنده دار، تأکید بر واژگان و تشویق نوزاد به‌تکرار، او را بر سر شوق بیاورند این کار نوزاد را وادار می کند که صداهای بیشتری را تمرین کنند . پرستار نوزاد یا والدین نوزاد می توانند زمانی که نوزاد از خودش صدا می سازد، آن صداها را به‌ کلماتی شبیه به آن صدا تبدیل کند و آن را تکرار کنند.

2 – نام نوزاد را تکرار کنید

هیچ نوزادی در ابتدا قادر نیست نام خود را تشخیص دهد ولی شنیدن متوالی نام برای کودک خوش آیند است و موارد زیبایی را برای نوزاد تداعی می کند، بردن نام نوزاد یعنی کسی دارد به نوزاد توجه می کند و این برای نوزاد زیباست.

3 – برای حرف زدن از کلمات ساده استفاده کنید

جمله های کوتاه دو یا سه واژه ای را به‌کار ببرید؛ و برخی جاهای واژگان را بکشید.

4 – از زبان بدن برای صحبت کردن استفاده کنید.

زمانی که خودتان برای خداحافظی کردن از دستانتان استفاده می کنید به نوزاد بگویید معنای این کار چیست، نوزادان کلماتی را – که‌با حرکت های بدن همراه است – آسان تر یاد می‌گیرند؛ برای همین، عاشق زبان اشاره می باشند. آخر جمله ها را بکشید؛ و بر واژگان اصلی تاکید کنید؛ زیرا وقتی آهنگ صدا یکنواخت باشد، نوزاد خسته میشود؛ و دیگر به‌گفتگوهای شما کمتر توجه نشان می‌دهد.

5 – از نوزاد سوال کنید

استفاده از جملات پرسشی برای کودک به این دلیل کاربردی تر است که در انتهای جملات پرسشی اصولاً تن صدا بالا می رود و بر روی نوزاد تأثیر بیشتری دارد. برای پرسش از اسم نوزاد در جملات استفاده کنید مانند:

مزایای حرف زدن با نوزادان  | مرکز پارسیان مهرپرور

  • سارا می خواد شیر بخوره ؟
  • سارا می خواد بازی کنه ؟

6 – در حال انجام کارهای نوزاد با او صحبت کنید

پرستال نوزاد یا والدین نوزاد باید سعی کنند در زمان هایی که کارهی نوزاد را انجام می دهند با نوزاد گفتگو داشته باشند، این موضوع ممکن است در ابتدا کمی عجیب به نظر شما بیاد اما فراموش نکنید که نوزاد شما یک موجود زنده است و در واقع گوشهای شنوا و مغزی در حال رشد دارد و هر کلمه ای را که می شنود برای خودش تحلیل می کند در حالی که کارهای روزانه ی نوزاد را انجام می‌دهید، برای این منظور می توانید از جملاتی مانند زیر استفاده کنید:

  • سارا داره لباس تن میکنه
  • سارا می خواد بره حموم
  • سارا پوشک عوض میکنه

پرستار کودک و نوزاد و یا مادرانی که با کودک خود بیشتر صحبت می کنند، شنوندگان خوبی می باشند و در آینده صاحب کودکانی خواهند بود که شنوندگان خوبی هستند و به زیبایی صحبت می کنند.

7 – برای کودک آواز بخوانید

محققان حوزه روانشناسی نوزاد اعتقاد دارند که آواز خواندن، بخش های گسترده تر زبان را در مغز نوزاد به‌ کار می‌گیرد، البته در مقایسه با گفتن یک واژه به‌تنهایی. لازم نیست والدین نوزاد یا پرستار نوزاد صدای خوبی داشته باشند. نوزادان در تمام سنین عاشق این هستند، که آوازی را بارها و بارها برایشان بخوانید؛ حتی اگر مادر یا پدر خودشان آن را ساخته باشند؛ یا از منابع دیگر به‌دست آمده باشد.
ده آواز دلخواه نوزادتان را از بر کنید؛ و هر چند وقت یکبار برایشان بخوانید. نوزادان عاشق تکرار هستند.

8 – با کلمات کودک جمله بسازید

وقتی کودک شما به تازگی کلماتی را ادا می کند والدین و یا پرستار کودک باید سعی کنند با آن جملاتی را تولید کنند، این روش بهترین ابزار یادگیری زبان برای کودک است. مثلاً اگر کودک شما به پرنده اشاره می کند و می گوید پو شما کلمه او را در جمله به شکل زیر کامل کنید:

  • پرنده تو آسمون داره پرواز میکنه!

۹-هيچ وقت از شيوه‌اي كه فرزندتان كلمه‌ها را ادا مي‌كند، ايراد نگيريد.

برخی از والدین نسبت به خطاهای گفتاری نوزادشان بسیار حساس هستند و دائما از شیوه حرف زدن نوزادشان ایراد می گیرند. این ایرادها نه تنها کمکی به زود حرف زدن کودک نمی کند بلکه سبب کاهش اعتماد بنفس او و درنتیجه کاهش تلاش برای حرف زدنش می شود. خوب است بدانید که تلفظ اشتباه واژگان تا چهار سالگی، نگران کننده نیست . وقتی کودکتان کلمه ای را به اشتباه تلفظ می کند، سعی کنید همان كلمه يا همان جمله را به شيوه درست براي او تكرار كنيد.

فواید حرف زدن نوزادان | مرکز خدمات پرستاری پارسیان مهرپرور

نقش والدین در حرف زدن کودکان

والدين و اطرافیان کودک نقش بسيار مهمی در زبان‌آموزي كودكان خود دارند. تحقيقات  نشان داده است كه كساني كه در دوران كودكي‌شان، بيش‌تر كتاب خوانده‌اند يا برايشان بيش‌تر كتاب خوانده شده يا زمان بيش‌تري را به گفت‌و‌گو با والدين خود گذرانده‌اند، از دانش زبان بيش‌تري بهره‌مند شده و دامنه لغت وسيع‌تري دارند. این تحقیقات به ما یادآوری می کنند که کنار گذاشتن کودک با تلویزیون و یا گوشی و تبلت کمکی به حرف زدن کودکتان نمی کنند.

نوزادان هم با شما حرف می زنند

حتی گریه کردن نوزاد هم معانی مختلفی می دهد. او با گریه کردن می خواهد به شما بفهماند که ترسیده، گرسنها ست، خودش را خیس کرده یا خوابش می آید. معمولا والدین هم می آموزند که معنی پنهان گریه او را تشخیص بدهند و نسبت به آن واکنش مناسب نشان دهند. نوزاد هم به همین ترتیب واکنش نشان می دهد و می فهمد که از او مراقبت می کنید و حواستان به او هست؛ بنابراین گریه اش تبدیل به خنده و آغوش باز برای بغل شدن می شود.

تاثیرات صحبت کردن با نوزادان

بعد از روش های صحیح صحبت و زبان آموزی با تاثیرات مثبت صحبت با نوزادان آشنا می شویم:

  • صحبت با نوزادان باعث رشد مغزی بهتر در آنها می شود و ارتباطات را در آنها ارتقا می دهد.
  • وقتی با نوزاد صحبت می کنید در واقع پایه های اصلی ارتباط کلامی او در آینده را می سازید.
  • حرف زدن با نوزاد قدرت ذهنی وی را میسازد و پایه و اساس روابط نوزاد با دنیای اطرافش خواهد بود.
  • نوزادان اطلاعات بدست آمده از صحبت های اطرافیان را در ذهن خود ذخیره و در آینده استفاده می کنند.
  • ذهن نوزاد با ارتباطات جدید شکل می گیرد، زمانی که با نوزاد صحبت می کنید در ذهن نوزاد کانال ها و راه های جدید برای یادگیری باز خواهد شد و هر چه تعداد کانال ها بیشتر شود در آینده نوزاد بهتر و سریعتر همه چیز را یاد خواهد گرفت.
اشتراک گذاری :