مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410

پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا

پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا

در این مقاله از سایت مرکز خدمات پرستاری به بررسی پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا می پردازیم.
والدین کودک نوپا اصولاً از رفتارهای کودک خود که با انرژی زیاد انجام می شود مشکل دارند.پدران و مادران نگران استمرار این مشکلات در آینده کودک هستند و نگران هستند که در رشد اجتماعی کودک تأثیر منفی بگذارد.این مطلوب والدین نیست که احساس کنند کودک آنها نسبت به آموزش رفتارهای خوب بی اعتنایی می کند. در این مقاله از سایت مرکز پرستاری مهرپرور روش های رهایی از برخی اختلالات رفتاری کودکان نوپا را بررسی می کنیم.
فرزندپروری – تربیت کودکان نوپا
عموماً والدین کودکان نوپا می دانند که برخی اختلالت رفتاری کودکان گذرا هستند و با عبور از دوران کودکی اصلاح می شوند.با علم به اینکه این رفتارها در کودک ماندگار نیست اما صلاح نمی باشد که کودک را با رفتارهای  نامناسبش بپذیرید.والدین کودکان باید در راستای فرزندپروری صحیح برخی قواعد را برای کودک در نظر بگیرند تا کودک از آنها طبعیت کند.یکی از مسائلی که کودک  باید در نظر بگیرد حرکت کردن در مسیر درست است.
روش های آسان حل کردن مشکلات رفتاری کودک
۱-روش فائق آمدن بر خشم در کودکان
کودکان نوپا دوام احساسی ندارند ممکن است در یک لحظه بسیار شاد رفتار کنند و در زمانی دیگر احساس کنید از درون خشمگین هستند.گاهی پرستار کودک عنوان می کند و برخی اوقات هم والدین می بینند که کودک بی دلیل فریاد می زند.در این شرایط در واقع کودک به دلیل مشکلاتی که در واقع وجود ندارند ناله می کند.
این نوع مشکلات در کودکان ۱ تا ۳ سال بیشتر وجود دارد.کودکان در این سن از گفته های والدین و پرستار کودک درک دارند اما چون قادر به صحبت نمی باشند این موجبات بدخلقی کودکان را فراهم می کند.
روش حل کردن خشم کودک
در شرایطی که کودک بدقلقی می کند و فریاد می زند شما آرام بمانید.فراموش نکنید که رفتار متقابل شما شامل بلندتر صحبت کردن با کودک و یا تلاش برای آرام کردن کودک مشکل را بدتر می کند.در این زمان ها نزدیک کودک قرار بگیرید دستان خود را به نشانه آغوش باز کنید تا کودک در آغوش شما آرام بگیرد.
فقط اطراف کودک خود باشید. هم سطح کودک خود بنشینید و به آرامی دست خود را باز کنید. شما می توانید به آرامی کودک خود را در آغوش بگیرید. پشت او را نوازش کنید و به او بگویید که عاشقش هستید و همه چیز درست خواهد شد و با هم راهکاری برای این مسئله پیدا خواهید کرد.

 

 

پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا
پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا

 

 

۲- روش فائق آمدن بر لگدپرانی کودک
کودکان نوپا بین سنین ۲ تا ۳ سال درگیر این مسئله خواهند بود ، یکی از دلائل کودک برای انجام این کار جلب توجه پرستار کودک و یا والدینش می باشد. بهتر است در پاسخ دادن به این موضوع صبور باشید تا این موضوع به یک عادت در کودک تبدیل نشود.
برخورد صحیح با لگدپرانی کودک
بهتر است کودک را باپیامدهای رفتارش آشنا کنید در این مواقع لازم نیست به کودک طعنه بزنید.بهترین روش برخورد با کودک در این مواقع محروم کردن کودک از علائقش است مانند اینکه کودک را از تمایلاتش محروم کنید.
کودک لازم است بداند که چرا این علائق را نمی تواند پیگیری کند. همیشه برای توجیح کودک خود ۲ تا ۳ دقیقه زمان بگذارید.اجازه دهید کودک برای دقایقی بدون انجام کاری یا صحبت با کسی ساکت بنشیند. به او توضیح دهید که چرا این کار را انجام دادید و چطور می تواند دفعه بعد از رخ دادن چنین چیزی اجتناب کند.
۳-  مشکل جیغ زدن کودکان نوپا
کودک شما پر از انرژی است و این یکی از دلایل مهمی است که صدای او اغلب بالاست. جیغ و فریاد کردن همیشه دلیلی بر فریاد کشیدن یا نشان دادن انرژی نیست. گاهی اوقات کودک شما فقط نمی داند که این کار غلط است. تن صدای او شاید برایش هیجان انگیز باشد. یا شاید او این را دوست دارد که هر زمانی که او فریاد می کشد شما بر می گردید، به او نگاه می کنید و با او صحبت می کنید.
برخورد صحیح با جیغ زدن کودک
فریاد زدن بر سر کودک برای توقف این عمل، کمکی نمی کند. در حقیقت این ممکن است شرایط را بدتر کند، زیرا کودک بر تاکید بر فریاد زدن متقابل پافشاری می کند. اطمینان حاصل کنید که کودک به قدر کافی تغذیه شده باشد و استراحت او نیز به اندازه کافی، انجام شده باشد. اگر کودک شما می تواند بفهمد، به او تفاوت بین صدای بلند و آرام را آموزش دهید. با او فریاد بزنید و به او بگویید که بلند فریاد بزند. سپس صدای خود را پایین بیاورید و به کودک بگویید که به همین صورت صحبت کند. دفعه بعد که کودک بلند صحبت کرد به او یادآوری کنید که از صدای آرام استفاده کند. اطمینان حاصل کنید که خودتان نیز آرام صحبت می کنید.

 

پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا
پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا

 

 

۴- مشکل لجبازی کودکان نوپا
آیا این کلمه ای نیست که شما نیز بیشتر از آن در صحبت با او استفاده می کنید؟ کودک شما به تازگی فهمیده است که گفتن (نه) چقدر سرگرم کننده است. توجه شما را جلب می کند و این بدان معناست که کودک شما حق انتخاب دارد.

 

پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا
پرستار کودک – هنر فرزندپروری – تربیت کودک نوپا
روش صحیح مقابله با مشکل لجبازی کودکان نوپا
این آسیب و مشکل را از راه در اختیار قرار دادن گزینه هایی به کودک، برای انتخاب بین آن ها که در آن، نیازی به (نه) گفتن مستقیم نیست محدود کنید. دادن دو یا سه گزینه به کودک برای انتخاب در این سن کافی است. ایجاد این احساس در کودک که بخشی از چیزهاست به او کمک خواهد کرد که انتخاب هایش را با شما به اشتراک بگذارد. شما همیشه می توانید موقعیت های ساده ای را برای بازی انتخاب ها ایجاد کنید. چیزهایی مثل این : آیا دوست داری که الان، از خودرو پیاده شوی یا می خواهی برای مدت دو دقیقه بنشینی و سپس پیاده شوی؟  این می تواند یک راه ساده برای انجام کارها باشد.
کودک شما اینجا کوچکتر است بنابراین آنگونه بزرگ می شود که شما هستید و در تمام مواقع مثالی برای کودک نوپای خود باشید. در موقعیت هایی که انرژی او زیاد است، صدای خود را بالا نبرید، به جای آن به کودک خود کمک کنید تا آرام بگیرد. به یاد داشته باشید که کودک شما هرگز نمی داند که خشم یا فریاد چیست. این به سادگی ممکن است که راهی برای بروز انرژی یا روشی برای جلب توجه شما باشد. کودک خود را با عشق استحمام کنید و مدام به او بگویید که چقدر دوستش دارید و مراقب او هستید.
برچسب ها :
اشتراک گذاری :