مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410
درمان عفونت گوش میانی|مرکز مهرپرور

درمان عفونت گوش میانی : علائم و 8 درمان خانگی عفونت گوش (+ بهترین آنتی بیوتیک)

درمان عفونت گوش میانی به چه صورت است؟ عفونت در واقع، مورد هجوم قرار گرفتن بافت اندام بدن، به وسیله‌ی عامل ایجادکننده‌ی بیماری است. گوش میانی هم قسمتی از گوش، یعنی از پرده ی گوش تا قسمت بیضی شکل گوش درونی را شامل می‌شود. پس در نتیجه، عفونت گوش میانی، آسیب بافتی قسمت نام پرده گوش است. این عفونت در کودکان بسیار رایج است؛ هرچند که بزرگسالان نیز، به آن دچار می‌شوند. در این مقاله از سایت مرکز مهرپرور به بررسی راهکارهای درمان عفونت گوش به صورت خانگی می‌پردازیم و علاوه بر آن می‌توانید علائم عفونت گوش میانی را مطالعه فرمایید.

در ادامه به موارد زیر می‌پردازیم :

  • عفونت گوش میانی چیست؟
  • علائم عفونت گوش میانی
  • پیشگیری از عفونت گوش
  • درمان عفونت گوش در طب سنتی

عفونت گوش میانی چیست؟

اوتیت میانی التهاب یا عفونت گوش میانی است که اغلب در فرد سالمند هنگامی آغاز می‌شود که عفونت های ایجاد کننده گلودرد ، سرماخوردگی یا سایر عفونت‌‌های تنفسی به گوش میانی انتشار می‌یابند. این عفونت‌ها ممکن است ویروسی یا باکتریایی باشند. عفونت گوش در فرد سالمند گاهی با درد و گرفتگی گوش و گاهی با خروج ترشحات چرک مانند ، که اصطلاحا به آن جرم گفته می‌شود ، همراه است. محل عفونت گوش میانی پشت پرده‌ی گوش است. لوله استاش که از مسیر گوش میانی به پشت گلو می‌رسد ، گوش میانی را از مایعی که در آن ساخته می‌شود ، خالی می‌کند. اگر این لوله مسدود شود ، این مایع در گوش میانی جمع شده و باعث عفونت گوش می‌شود.عفونت گوش میانی | مرکز خدمات پرستاری پارسیان مهرپرور

علت عفونت گوش

عفونت گوش توسط ویروس‌ها یا باکتری‌ها ایجاد می‌شود. این باکتری‌ها اغلب ناشی از انسداد شیپور استاش شما هستند که باعث تجمع مایع در گوش میانی شما می‌گردد. شیپور استاش لوله‌های کوچکی هستند که از هر گوش شما مستقیما به پشت گلو می‌روند. علل انسداد شیپور استاش عبارتند از:

  • آلرژی
  • سرماخوردگی
  • مخاط اضافی
  • سیگار کشیدن
  • تغییرات فشار هوا
  • عفونت‌های سینوسی

عفونت گوش نیز میتواند از آدنوئیدهای عفونی ایجاد شود. آدنوئیدها غدد روی سقف دهان در پشت بینی هستند که به محافظت از بدن در برابر عفونت‌ها کمک می‌کنند. عفونت‌ها می‌توانند از این غدد به انتهای مجاور شیپور استاش شما سرایت کنند.

علائم عفونت گوش میانی

برای درمان عفونت گوش میانی در خانه باید ابتدا قدرت تشخیص این بیماری را داشته باشید. علائم عفونت گوش در بزرگسالان عبارتند از :

  • تب
  • کاهش تعادل
  • ترشح مایع از گوش
  • تحریک پذیری غیر عادی
  • اشکال در به خواب رفتن
  • احساس کشش در یک یا هر دو گوش

درمان عفونت گوش میانی|مرکز پارسیان مهرپرور

نکته : معمولا عفونت گوش کمتر از ۳ روز طول می‌کشد، اما می‌تواند تا یک هفته ادامه یابد. کودکان کمتر از ۶ ماه که تب یا سایر علائم عفونت گوش را دارند، باید به پزشک مراجعه کنند. اگر فرزند شما تب بالاتر از ۳۹ درجه سانتیگراد یا گوش درد شدید دارد، به پزشک مراجعه کنید. برای رفع این مشکل ما راهکار‌‌های دارویی سنتی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.  راهکارهای درمان عفونت گوش میانی با طب سنتی که در زمانهای قدیم بسیار کاربرد داشته است.

عفونت گوش میانی در بزرگسالان و سرگیجه

عفونت گوش میانی ممکن است در بزرگسالان رخ دهد و گاهی اوقات نیز منجر به بروز سرگیجه شود. سرگیجه یک احساس چرخش است که فرد احساس می‌کند اطرافش در حال حرکت است، در صورتیکه حرکت نمی‌کند. در حالی که سرگیجه می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما عفونت گوش میانی یکی از موارد مهم بروز آن است و بطور قابل توجهی بر تعادل و کیفیت زندگی فرد تأثیر می‌گذارد.

سرگیجه تجربه شده با عفونت گوش میانی در بزرگسالان، معمولاً با احساس چرخش ناگهانی و شدید همراه با تهوع، استفراغ و مشکل در حفظ تعادل مشخص می‌شود. همچنین ممکن است با علائم دیگری مانند گوش درد، کاهش شنوایی و احساس فشار در گوش آسیب دیده همراه باشد.

پیشگیری از عفونت گوش

به طور قطع نمی‌توان از آن پیشگیری کرد اما، راهکارهایی برای کاهش ریسک گرفتن عفونت گوش میانی توسط وجود دارد: برای پیشگیری از عفونت گوش به موارد زیر توجه نمایید و به آن عمل نمایید :

  • آن‌ها را بشویید و بادقت با گوش پاک‌کن پنبه‌ای، پاک کنید. بعد از دوش یا شنا، گوش را کامل خشک کنید.
  • تمیز و خشک نگه داشتن گوش، ولی به آرامی، یکی از راه‌‌های جلوگیری از عفونت گوش میانی است.
  • در صورتی که آلرژی دارید ، آلرژی خود را درمان نمایید. آلرژی حاد می‌تواند باعث اوتیت مدیا شود.
  • چنانچه در خانواده خود سابقه عفونت گوش دارید ، بیشتر مراقب گوش‌‌های خود باشید.
  • سعی کنید در معرض دود سیگار نباشید.

پیشگیری از عفونت گوش میانی | مرکز خدمات پرستاری مهرپرور

درمان التهاب گوش در طب سنتی

اگر گوشتان دچار گرفتگی شده است می‌توانید با روش‌‌های آسان و کمترین هزینه آن را درمان کنید. گفتنی است درمان‌‌های دارویی فقط در صورتی جایز است که طبق نظر پزشک صورت گیرد و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها یا قطره‌‌های گوش می‌تواند عفونت گوش را تشدید کند و آسیب جدی به گوش میانی بزند. اگر مشکل گرفتگی یا عفونت گوشتان جدی نیست از روش‌‌های درمان خانگی گوش میانی که در ادامه گفته می‌شود به درمان گوش درد در منزل بپردازید در غیر اینصورت حتما به پزشک مراجعه کنید.

1. زنجبیل، درمان التهاب گوش در طب سنتی

این داروی گیاهی برای عفونت گوش میانی بسیار قوی بوده و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات به کار می‌رود. زنجبیل به خاطر خواص ضد باکتری و ضد التهابی که دارد باعث تسکین درد و از بین رفتن عفونت می‌شود. موقع عفونت گوش ، چند قطره از عصاره آن را درون گوش‌تان بمالید. این امر می‌تواند سرعت درمان عفونت گوش را بهبود بخشد.

2. سیر؛ درمان عفونت گوش میانی

سیر در از بین بردن عفونت بسیار مؤثر است؛ سیر یک موثر در  درمان خانگی عفونت گوش میانی است. این ماده دارای خواص ضد التهاب و آنتی‌اکسیدانی می‌باشدکه به درمان عفونت گوش کمک می‌کند. سیر برای از بین بردن درد و کاهش تورم گوش هنگام عفونت گوش میانی کاربرد دارد.

3. روغن خردل، درمان مایع پشت گوش در طب سنتی

روغن خردل یکی از قدیمی‌ترین درمان ‌ها برای درمان عفونت گوش میانی است. این داروی گیاهی خاصیت ضد التهاب و ضد باکتری داشته و به راحتی عفونت‌ها را از بین می‌برد.

4. سرکه سفید؛ درمان عفونت گوش در خانه

سرکه‌ سفید دارای خواص ضد میکروبی بوده که به سرعت عفونت را از بین می‌برد. هم‌چنین به از بین رفتن مومی که در گوش جمع می‌شود نیز کمک می‌کند. مقداری از آن را با آب مخلوط کنید و با سرنگ در گوش بریزید. سپس گوش‌تان را با این محلول شستشو دهید. بعد از یک دقیقه سرتان را به بغل کج کنید تا گوش‌تان از آن محلول خالی شود.

درمان عفونت گوش میانی|مرکز پارسیان مهرپرور

5. نمک؛ درمان خانگی عفونت گوش بزرگسالان

نمک جزو موادی است که در گذشته از آن به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می‌کردند و بسیار نتیجه بخش بوده است. در حال حاضر هم از محلول آب نمک برای غرغره کردن و یا شستشوی بینی استفاده می‌شود. شما می‌توانید محلول آب نمکی در منزل تهیه کنید و از آن به عنوان درمان خانگی عفونت گوش استفاده کنید. برای درست کردن این محلول یک قاشق چایخوری نمک را در یک فنجان کوچک آب گرم به طور کامل حل کنید سپس با قطره چکان چند قطره از این محلول را داخل گوش بریزید و بگذارید یک دقیقه گوشتان در حالت کج بماند و بعد از گذشت یک دقیقه برای خارج کردن محلول از گوشتان در جهت دیگر سرتان را بچرخانید.

6. روغن زیتون؛ درمان عفونت گوش میانی

 برای درمان عفونت گوش در طب سنتی استفاده از روغن زیتون استفاده کنید. قبل از خواب چند قطره روغن زیتون را در گوشتان بریزید. از این روش باید چند روز استفاده کنید تا نتیجه خوبی بگیرید.درمان خانگی عفونت گوش | مرکز خدمات پرستاری مهرپرور

7. دمنوش گیاهی برای عفونت گوش

رفع عفونت گوش با گل همیشه بهار، دمنوش گل همیشه بهار خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و برای رفع عفونت گوش مفید است.

8. بخور برای عفونت گوش میانی

استفاده از بخور گرم نیز یکی از روش های سنتی و مرسوم برای درمان چنین مشکلاتی است که با بحث های مختلفی همراه است. با این حال، قبل از استفاده از هرگونه دارویی برای درمان این بیماری ها، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

درمان خانگی عفونت گوش و سرگیجه

اگر سرگیجه و عفونت گوش شدید باشد و به پزشک مراجعه کنید، پزشک تشخیص می‌دهد که از چه روشی باید برای درمان عفونت گوش و سرگیجه شما استفاده کند. در برخی موارد، پزشک ممکن است از داروهای ضد ویروسی یا آنتی بیوتیک برای عفونت گوش میانی استفاده کند. آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند گزینه‌ای ایده‌آل برای درمان عفونت گوش میانی در بزرگسالان و سرگیجه باشند و شما می‌توانید خودتان هم این دارو را تهیه کرده و در منزل مصرف کنید تا عفونت رفع شود.

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش میانی

پنیسیلین رایج‌ترین داروی آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های گوش است. رایج‌ترین آنتی بیوتیک پنی سیلینی که توسط پزشکان تجویز می‌شود آموکسی سیلین است. عوارض آموکسی سیلین عبارتند از: حالت تهوع و خارش. بعضی اوقات پزشکان انواع دیگری از آنتی بیوتیک‌ها را بر اساس شدت و نوع عفونت‌های گوش تجویز می‌کنند که از کلاریترومایسین، سفپودوکسیم و آزیترومایسین می‌توان نام برد.

خلاصه مطلب درمان عفونت گوش در بزرگسالان

عفونت در فضای گوش میانی باعث ملتهب شدن گوش میانی می‌شود و این روند ممکن است یک گوش و یا هر دو گوش را با هم گرفتار کند. این بیماری خصوصاً در فصل زمستان و اوایل بهار شیوع دارد. با شناخت علائم و راه‌‌های پیشگیری از این عارضه می‌توانید زود تر به درمان خانگی جمع شدن مایع پشت گوش بپردازید. همچنین می‌توانید جهت مشاوره رایگان با ما تماس حاصل فرمایید و اگر تجربه ای در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید.