مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410

مشکلات سالمندان – استخدام پرستارسالمند

مشکلات سالمندان  –  استخدام پرستارسالمند

 

در این مقاله به بررسی مشکلات سالمندان – استخدام پرستارسالمند می پردازیم.
بر اثر تحلیل رفتن قوای جسمانی و ذهنی سالمندان، تنوع و زیادی مشکلات سالمندی امری کاملا طبیعی به نظر می رسد. از این رو شاید هیچ دوره ای از زندگی مانند سالمندی پر مساله و نگران کننده نباشد
برخی از مشکلات سالمندی :مخصوصا برای کسانی که با افراد مسن وسالمند زندگی می کنند یا سرو کار دارند:
مشکلات روحی:  به ویژه دیداری و شنیداری
مشکلات حرکتی:  معمولا درد مفاصل، باعث عدم تحرک و خانه نشینین شدن در سالمندان می شود
کاهش نیرو: به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی بدن در سالمندان به وجود می آید
بی خوابی: خیلی از سالمندان دچار بی خوابی هستند و امکان دارد در به خواب رفتن دچار مشکل باشند یا اینکه فقط پس از چند ساعت خواب بیدار شوند.
فراموشی :  به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی مغز به خصوص در حافظه کوتاه مدت به وجود می آید.
کمبود در آمد: به علت از کار افتادگی و نداشتن شغل تمام وقت یکی دیگر از مشکلات سالمندان است.
بازنشتگی:  اوقات خالی و بدون برنامه ای که ره آورد دوران بازنشتگی است احتمالا از عزت نفس و ارزشی که سالمند برای خود قائل است کم میکند .
تنهایی:  سالمندان معمولا احساس تنهایی می کنند به این دلیل که فرزندانشان معمولا ازدواج کرده و آنان را ترک کرده اند هم چنین مرگ همسر نیز به شدت می تواند براحساس تنهایی آنها بیفزاید بعلاوه به علت ناتوانی حرکتی نمی توانند از خانه خارج شوند و با دیگران در ارتباط باشند
عدم توانایی تولید مثل : به ویژه در زنان به علت یائسگی
استقلال فرزندان :  استقلال خواهی فرزندان باعث می شود که پدران و مادران سالمند تنها بمانند وباعث میشود که این احساس در آنان به وجود آید که دیگر مسئولیتی ندارند و مثمر ثرم نیستند وتنهایی را بیشتر حس کند .
کاهش سطح انگیزش:  بعضی از سالمندان تصور می کند که چون به تدریج به مرگ نزدیک می شوند دیگر علتی برای کار و فعالیت و لذت بردن از زندگی وجود ندارد.
تغییر محل سکونت:   به طور اجباری پس از فوت همسر امکان داردفرزندان تصور کنند که راحتی و آرامش والدین آنها در این است که در مکانی کوچکتر و یا نزدیک محل سکونت آنها زندگی کند به این ترتیب پدر یا مادر خانه ای را که یک عمر در آن زیسته اند و برایشان خاطره انگیز است به ناچار باید ترک کنند ؟
از دست دادن عزیزان: مثل بستگان نزدیک به ویژه همسر، فرزند، دوستان
افزایش وابستگی به دیگران:  معمولا زمانی فرا می رسد که پدر و مادر به فرزندان خود وابستگی شدید پیدا می کنند. اولا امکان دارد به خاطر بیکاری و فقدان درآمد هزینه های دارویی پیش بینی نشده و .. فرد به کسانی وابستگی پیدا کند که قبلا به او وابسته بوده اند ثانیا شخص سالمند به علت مشکلات جسمانی،روانی و بیماری امکان دارد نتواند خیلی از کارهای خود را انجام دهد. از این رو به دیگران نیاز دارد تا از لحاظ تغذیه، نظافت و مراقبت های پزشکی او را یاری دهند.
نگرش منفی نسبت به سالمندان:  عده ای از سالمندان پیری را زمان فراغت و انجام کارهای نا تمام می دانند، ولی بعضی از آنان که به حیات نگرش منفی دارند به این دوره به عنوان پایان راه می نگرند مخصوصا اگر شاهد مرگ دوستان هم سن و سال ، همسایگان و هسمر باشند مرگ را به خود نزدیک احساس می کنند .
بی خوابی در سالمندان
امروزه تعداد کسانی که به علت های مختلف نمی توانند اغلب شبها خواب راحتی داشته باشند بسیار قابل ملاحظه اند بررسی ها نشان می دهند که یکی از مشکلات سالمندی بی خوابی است که با بالا رفتن سن  شدت می یابد.الگوی بی خوابی با تغییر سن تغییر می یابد . فرضا سالمندان اغلب از بیداری های طویل و مکرر در طول شب و یا سحرخیزی شکایت دارند. بسیاری از سالمندان از تغییرات طبیعی خواب در گروه سنی خود مخصوصا عدم توانایی کافی در رسیدن به یک دوره طولانی خواب مداوم آگاه نیستند. با بالارفتن سن خواب سبک تر و نامنظم تر می شود اگر یک سالمند از تغییرات طول مدت و کیفیت خواب آگاه نبوده و به روال هر شب به بستر می رود احتمالا ساعت ۴تا۵ صبح بیدار خواهد شد .بسیاری از پژوهشگران خواب فکر میکنند که تنها عامل مهم در بهبود افراد سالمند تنظیم ریتم شبانه روزی آنهاست.
بهترین طریق رعایت برنامه خواب و بیداری بلند شدن از خواب در زمان یکسان بدون توجه به وقت یا مقدار خواب شب پیشین است .سالمندان غالبا صبح ها در بستر می ماننند زیرا برای برخاستن از بستر ها اجباری ندارند باید آنها را تشویق کرد تا برنامه ای جهت مصرف غذا ،ملاقات دوستان ،قرار ملاقات ها قدم زدن و هر فعالیت احتمالی دیگر داشته باشند پای بند به این برنامه نه تنها ریتم خواب را تنظیم می کند بلکه یک زندگی پر تحرک و فعال را برای آنان فراهم می آورد که خواب را هم بهبود می بخشد.در ضمن در سنین سالمندی کارایی مکانیسم های تنظیم کننده حرارت بدن کمتر می شود، به طوری که احساس سرما در بستر می تواند با خواب تداخل پیدا کند .
مشکلات مربوط به برگشت غذا از معده به مری امکان دارد مستلزم اجتناب از طرف غذا در شب و تنظیم تشک برای بالا نگه داشتن سر در موقع خواب باشد. نیاز به دفع ادرار مکرر ، مبتلا به فشار خون بالا علت اغلب بیدار شدنهای مکرر در سالمندان است. این مشکل را می توان با کم کردن مصرف مایعات در هنگام شب کاهش داد .
چرا افراد سالمند اطمینان خود را نسبت به اطرافیان از دست می دهند ؟
قبل از جواب به این سوال  اول باید توضیح مختصری درباره افت بینایی، شنوایی و چشایی در سالمندان داده شود .
اختلالا ت بینایی
مهم ترین اختلالات بینایی عبارتند از:
نزدیک بینی
دور بینی
 پیر چشمی یا تقلیل(کاستن) قابلیت تغییر پذیری عدسی چشم که به تناسب زیاد شدن سن بیشتر شده در نتیجه قدرت تطابق چشم را کاهش می دهد .
اختلالاتی که تحت عنوان آستیگماتیسم از آنها نام برده می شود همه از بی نظمی هایی است که در انحنای قرینه یا عدسی چشم به وجود می آید و اغلب با نزدیک بینی همراه است. در حالت آستیگمات تصاویر اشیا کم و بیش تغییر شکل پیدا می کند و به طور نامساعد تشخیص داده می شود. افراد آستیگمات اگر به یک ساعت دیواری نگاه کنند بعضی از اعداد آن را پررنگ و بعضی دیگر را کمرنگ می بینند .
خوشبختانه امروزه خیلی از اختلالات بینایی به کمک عینک برطرف می شود. استفاده از عینک نیاز به یک دوره سازگاری دارد بدین ترتیب که فرد باید خود را با آن سازگار کند ، در غیراین صورت آسیبهای مهمتری را خواهد دید. البته امروزه استفاده از عینک عمومیت پیدا کرده و کسی آن را عیب نمی داند. سازگاری با استفاده از عینک مخصوصا در سالمندان اهمیت پیدا می کند زیرا در این سنین انسان بالاجبار باید از دو عینک استفاده کند یکی برای نزدیک و یکی برای دور .
اگر افرادی که به اختلالات بینایی مبتلا هستند نخواهند آنها را به کمک عینک بر طرف کنند از خواندن روزنامه، کتاب و استفاده از تلویزیون محروم خواهند شد و در نتیجه روز به روز تماس خود را با دنیای خارج محدود خواهند کرد. این محدودیت به احتمال زیاد اختلالات رفتاری به دنبال خواهد داشت که باعث به وجودآمدن یکی دیگر از مشکلات سالمندی یعنی بی اعتمادی به اطرافیان میشود.

 

استخدام پرستار سالمند در منزل
                               مشکلات شنوایی در سالمندان -استخدام مراقب برای سالمند در منزل
افت شنوایی
افت شنوایی به معنی کم شدن توانایی در شنیدن صداهاست. آزمایشها نشان میدهد که افت شنوایی با بالارفتن سن  در ارتباط است.خوشبختانه این افت کامل نیست بدین معنا که افت شنوایی برای بعضی از فرکانس ها حاصل می شود .
هر اندازه سن انسان بالاتر رود به همان اندازه صداهای بم را بهتر می شنود و در مقابل توانایی شنیدن اصوات زیر را از دست میدهد. وقتی توانایی دریافت صداهای زیر آسیب می بیند درک کلام نیز با دشواری روبرو می شود. زیرا حروف بی صدا مثلا ب، پ ،ت ،ث، ج، به علت فرکانس بالایی که دارند خوب شنیده نمی شوند و انسان خیال می کند که اطرافیان زمزمه می کنند.
نداشتن توانایی درک کامل کلمات باعث می شود که سالمند اطمینان خود را نسبت به اطرافیان خود از دست بدهد.یعنی گفت های آنها را درست نشنود و آنها را متهم کند که از او حرف می زنند حال اگر این حالت زیاد طول بکشد و سالمندنخواهد به کمک سمعک شنوایی خود را اصلاح کند تمایلات خود بزرگ بینی پیدا می کند یعنی نسبت به همه بدبین میشود و خیال می کند همه در پی آزار او هستند و می خواهند او را از بین ببرند .پس توصیه میکنیم: در مواقع افت شنوایی حتما باید از سمعک استفاده کرد تا از به وجودآمدن اختلالات روانی احتمالی جلوگیری شود.
دگرگونی حس بویایی و شنوایی
حس چشایی با بویایی رابطه بسیار نزدیکی دارد و با بالارفتن سن دگرگون می شوند. بدین ترتیب که سالمندان بو و مزه غذا را خوب تشخیص نمی دهند و در نتیجه شکوه و شکایت آغاز می کنند و دائما بهانه می گیرند .
می دانید که برای معطر شدن غذا از ادویه استفاده می کنند غافل از این که درسالمندی تحمل در مقابل غذاهای تند کم می شود . به این معنی که سالمندان به خوردن غذاهای که ادویه دارند تمایل نشان نمی دهند و این دگرگونی دشواریهایی را هم برای دیگران و هم برای خود آنها به همراه می آورد.این دشواری ها مسلما بر روابط آنها تاثیر می گذارد و احتمالا درگیری هایی را به وجود می آورد که نتیجه آن ناسالم شدن محیط زندگی خواهد بود. پس توصیه میکنیم که اطرافیان این واقعیت ها را بدانند و خیال نکنند که سالمندان از روی عمد یا لجبازی از خوردن بعضی غذاها خودداری میکنند.

گزینش پرونده‌ها

برچسب ها :
اشتراک گذاری :