مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410

دیسکوپاتی در سالمندان – فیزیوتراپی در منزل – بخش ۲

دیسکوپاتی در سالمندان –  فیزیوتراپی در منزل –  بخش ۲
در این مقاله به بررسی دیسکوپاتی در سالمندان –  فیزیوتراپی در منزل – بخش ۲ می پردازیم.
بنا بر این نقش پزشک:
۱-بیان و توجیه وکمک به بیمار-در”مکانیسم ترمیم و روندبهبودی” است.
۲-رفع مزاحمت از سر راه “مکانیسم ترمیم و روند بهبودی” است.
در پیام قبلی تآکید کردیم که “علامت درمانی” در دیسکوپاتی وبخصوص دردسیاتیک وضع بیمار را بد تر کرده وبعضآممکن است ضایعه جبران ناپذیری را متوجه بیمار سازد.یکی از مهمترین حقی که بیماران بر گردن ما پزشکان دارند این است که باید در مورد بیماریشان ودرمان پیشنهادی کاملآ توجیه شوند.همچنین باید برای آنان توضیح داده شود که چه باید بکنند تا دیگر دچار بیماری مورد نظر نشوند. اگر پزشکی بیماری را به نحو احسن درمان کرد ولی راه وروش پیشگیری از آن را به بیمار آموزش نداد قسمت اعظمی از وظیفه اش را انجام نداده و قطعآ کار ناقصی را ارائه داده است.
“درد” یک راهنما و پیام بوده نباید بدون پرداختن به “علت” آن را حذف نمود. اصولآیک طبیب عالم و حاذق و مسئول وقتی بیمارش را در مورد پیام و مفهوم درد آگاهی میدهد قطعآ بیمار آگاه وکاملآ توجیه شده به هیچ وجه از پزشک معالج در خواست مسکن درد نکرده و قویآ خواستار درمان علت درد میباشد.
 بنا بر این بیماران براحتی قابل توجیه بوده و باید شیوه درمان براساس “علت درمانی” تغییر وادامه یابد. درد علامت بسیار خوب ومطمئنی در ارزیابی درمانی میباشد. حتی در بسیاری از موارد تنها معیار بر رسی پاسخ دهی به درمان و شاخص ارزشیابی درمانی بیماری وبیماران درد میباشد .پس چه بهتر که به هیچ وجه این شاخص را مخدوش نسازیم.
ممکن است در بر خورد با بیماری دیگر مثل سر ماخوردگی چنین تآکیدی در ندادن مسکن درد نشود ولی در کمردرد با علت مکانیکال(که بالای ۸۰% درد های کمر را تشکیل میدهد) و سیاتیکال دادن مسکن تنها بسیار خطر ساز است. باید دانست که هیچ مسکنی به عنوان یک ترکیب شیمیائی بدون ضرر برای بدن نمیباشد.

 

مراقبت از سالمندان در منزل
                                                              استخدام پرستار برای سالمندان در منزل
پس حتی برای سرماخوردگی نیز بهتر این است بیمار تا آنجا که توان دارد درد را تحمل کند و مسکن مصرف نکند. امروزه ثابت شده است بیمارانی که در حین سرماخوردگی داروی مسکن مصرف نکرده ودوره بیماری را با تحمل و مصرف آب و مایعات طبیعی وفراوان سپری میکنند بدن مقاومی ساخته و کمتر از دیگران به سرماخوردگی دچار میشوند.
وقتی در بیماری دیسکوپاتی کمر مسکن مصرف شود درد از بین رفته و ضایعه به علت عدم اجبار شخص به مراعات حالت های بیدردی پیش گفت-پیشرفت کرده و روی ریشه عصب در ناحیه فشار آورده وکمر درد تبدیل به درد سیاتیکی میشود که این درد بدتر از کمر درد میباشد.
وجود و حضور درد شخص را مجبور میکند که طوری حالتگیری کند یا به گونه ای کار کند یا به آن نوع از فعالیت بپردازد که یا درد نداشته و یا درد در حداقل ممکن باشد. وهمچنین است وقتی بیمار برای درد سیاتیکی مسکن دریافت کند. در این حالت نیز در غیاب علامت آگاهی بخش درد-ضایعه پیشرفت کرده وایجاد فلج موتوری(حرکتی) و حسی در اندام تحتانی میکند
.وقتی بیماری بادرد سیاتیک مسکن دریافت کرده ودردی در اندام تحتانی(پا) یا کمر نداشته باشد ولی قادر به حرکت ارادی طبیعی شست پا یا مچ پای خود نباشد-وضع بیمار بدتر شده است (علیرغم احساس بیدردی کامل و شاید احساس بهبودی! کامل) ای بسا این نوع فلجی که ایجاد شده قابل برگشت نبوده ونقص عضو دائم ایجاد کند.

 

بخش اول این مقاله در لینک زیر :

دیسکوپاتی در سالمندان –  فیزیوتراپی در منزل – بخش ۱

 

برچسب ها :
اشتراک گذاری :