مركز خدمات بالینی ، مراقبتی و آموزشی در منزل پارسیان مهرپرور تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

  • info@mehrparvar.com
  • 021-44442410

دیسکوپاتی در سالمندان –  فیزیوتراپی در منزل – بخش ۱

دیسکوپاتی در سالمندان –  فیزیوتراپی در منزل –  بخش ۱

در این مقاله به بررسی دیسکوپاتی در سالمندان –  فیزیوتراپی در منزل – بخش ۱ می پردازیم.
هر ضایعه-بیماری وعارضه ای در بدن توسط سلول ها-آنزیم ها-هورمون ها-واسطه های شیمیائی و بیوشیمیائی-مواد و املاح موجود در خود بدن تعمیر وترمیم و جایگزین میشود.جمع آوری-سازماندهی و مهندسی این ساخت و تعمیر-نیز با مکانیسم های دقیق وپیچیده-بوسیله سلول های مسئول وبسیار توانا و هوشمند انجام میشود.
در حال حاضر بشر قادر نیست هیچکدام از کار های سلول های یادشده را با دست و دستگاه های ساخته شده خود  انجام دهد.در پروسه ترمیم و تعمیر یک ضایعه”injury” 3مرحله عمده طی میشود تا ترمیم به پایان رسیده وبهبودی حاصل گردد.مرحله اول (فاز) “التهاب” (inflammation) میباشد که سلول های مسئول در ناحیه آسیب تجمع پیدا کرده و با ترشح مواد شیمیائی مختلفی رگهای خونی ناحیه را گشاد(متسع) کرده و علاوه بر آن باعث تولید رگهای جدید درهمان منطقه میشود تا محل مورد نظر پرخون شود و مواد و مصالح مورد نیازبرای ترمیم سریعتر و به مقدار کافی به ناحیه برسد.
 برخی از این مواد شیمیائی مسئول حساس کردن و درد زائی بافتهای آسیب دیده و مجاور آن بوده تا از این طریق شخص را در جریان خرابی ناحیه و در دست تعمیر بودن ساختمان و بافت قرار دهند تا شخص رعایت حال و هوای منطقه را بنماید.”جاده در دست تعمیر ورود ممنوع” .بله همین . لطفآ مزاحم نشوید! بگذارید مکانیسم ترمیم اعمال شود.
 کوچکترین کاری که مزاحمت در کار ترمیم ایجاد کند درد جلوی آن مزاحم را گرفته و وادارش میکند تا به ایست سلول های مسئول قادر  باتدبیر هوشمند حاضر در صحنه ترمیم و بهبودی تن در دهد. واقعآ این درد را با مسکن سرکوب کردن چه جهالت و قدر ناشناسی تآسف باری است؟!
                                                      پرستار سالمند در منزل – دیسکوپاتی در سالمندان 

 

 

مرحله(فاز) دوم پروسه ترمیم “تولید و فرآوری”(reparation) نام دارد این مرحله در ادامه مرحله اول از روز سوم تا هفتم زمان صدمه””injury شروع میشود.در این فاز سلول های مسئول به تولید-ساخت و ترشح مواد ترمیم و جایگزین کننده محل آسیب میپردازند.(ملاتی که محل نقص را پر میکند) این مرحله بسته به نوع بافت آسیب دیده بین ۳ الی ۶ هفته طول میکشد.
مرحله(فاز) سوم پروسه ترمیم “استحکام و همشکل سازی”                       (strength & remodeling) محل ترمیم می باشد. این مرحله برحسب نوع بافت ومیزان تمرینات توانبخشی بین ۳ماه تا ۲ سال ممکن است طول بکشد.
اوج درد در فاز اول بوده ودر فاز دوم از شدت درد به تدریج کاسته میشود ودر فاز سوم تا انتهای این مرحله درد خیلی کاهش یافته بطوریکه در اواخر این مرحله ممکن است هیچ دردی مرتبط با ضایعه مورد نظر وجود نداشته باشد.
با توجه به شرح فوق براحتی  میتوان نقش پزشک وبیماررا در بهبودی و درمان ضایعات و آسیب های دستگاه استخوانی عضلانی به خصوص از نوع ترومای (ضربه) حاد یا مزمن که بالای ۹۰ در صد بیماری های این سیستم را تشکیل میدهد مشخص کرد.
بزرگترین کار و خدمت پزشک در مرحله اول ترمیم-فقط ایجاد بی دردی یعنی قرق کردن محل می باشد. (از اندام آسیب دیده استفاده نشود-استراحت شخص یا اندام-ثابت نگهداشتن و بیحرکت سازی اندام…..واز این قبیل مساعدت ها برای کار سلول های مسئول ترمیم و رفع مزاحمت ها بر سر راه کار طبیعی روند ترمیم).
در برخی از موارد دو انتهای محل بریدگی-پارگی یا شکستگی را که از هم فاصله گرفته اند باید توسط پزشک به هم رسانده ودر کنار هم قرار داده شود تا سلول های مسئول ترمیم-برای پرکردن وجوش دادن ناحیه-سریعتر و ساده تر عمل کنند و پدیده ترمیم طولانی نشود.
در مرحله دوم ترمیم-پزشک وبیمار موظفند همچنان بیحرکتی و مراقبت از اندام و محل آسیب دیده را ادامه دهند و هر کاریکه باعث درد شود ممنوع بدانند.در این مرحله لازم است آرام آرام اندام آسیب دیده را در حد و حالت کاملآ بیدرد واحساس راحتی-به کار و حرکت گرفت تا این مرحله زودتر به سمت مرحله سوم برود.
در مرحله سوم ترمیم-باید حرکات-ورزش-نرمش و اقدامات توانبخشی مرتبط با کار ووظیفه بافت و اندام آسیب دیده بطور روز افزون انجام شود.میزان-شدت و نوع کار دقیقآ از روی شاخص درد باید تنظیم و اجرا شود.در حالت بیدردی-هرچه بیشتر از اندام و بافت مورد نظر کار کشیدن-سریعتر و بهتر و ایده آل تر به سمت بهبودی میرود.
ادامه دارد …..

 

برچسب ها :
اشتراک گذاری :